V Prešovskom kraji odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity

04.08.2004 Celý región

Od deviatej hodiny 3. augusta odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity na území Prešovského kraja. Na návrh krajskej povodňovej komisie tak urobil krízový š...
Od deviatej hodiny 3. augusta odvolali tretí stupeň povodňovej aktivity na území Prešovského kraja. Na návrh krajskej povodňovej komisie tak urobil krízový štáb Prešovského kraja. Informoval o tom po zasadnutí predseda štábu a prednosta Krajského úradu (KÚ) v Prešove Jozef Polačko.

Druhý stupeň zostal v platnosti na rieke Topľa a na vodnom diele Veľká Domaša.
Zo 175 obcí na území kraja, ktorých sa povodeň v dňoch 27. až 31. júla nejakým spôsobom dotkla zostal stav ohrozenia v platnosti v asi 53. Je to v súvislosti s odstraňovaním následkov.
Krízový štáb disponuje informáciami, že všetky obce v kraji sú zásobované elektrickou energiou, i keď asi päť len provizórne, plynom a všetky sú dostupné pre zásobovanie a osobnú dopravu. Asi desať obcí má núdzové zásobovanie pitnou vodou.
Polačko na margo sumarizácie povodňových škôd uviedol, že podľa smernice ministerstva vnútra ich majú obce a ďalšie dotknuté subjekty nahlásiť do 14 dní a do 21 dní aj náklady na záchranné práce. Tie budú verifikovať obvodné úrady. Napokon do 30 dní ich má KÚ poskytnúť ústrednej povodňovej komisii.

(jj)
 

Vyberte región

mark